مسجد مصطفی یکی از قدیمی ترین کلیساهای قبرس شمالی می باشد
این اثر تاریخی یکی از قدیمی ترین کلیساهای قرون وسطایی می باشد که در تاریخ ۱۳۰۰ پس از میلاد شروع به ساخت آن آغاز گردید. ساخت اغلب کلیساها در قرون وسطایی بیش از صد سال به طول می انجامید لذا این کلیسا در سال ۱۴۰۰ تکمیل و بهره برداری گردید. سبک ساخت این کلیسا شباهت بسیار زیادی به کلیسای بزرگ ریمز فرانسه دارد. این اثر مشابه کلیسای جامع سنت سوفیا در لفتگوشا و صومعه بلاپایس می باشد. همگی اثار کلیساها شبیه اثار فرانسوی ها می ماند.
دلیل آن اینست که پادشاهان قبرس از سال ۱۴۸۹ – ۱۱۹۰ همگی از سلسله لوزینیان فرانسوی بوده اند. در آن محل سه درگاه شیروان همراه با سایبان دارد. سنگ های کنده کاری شده چشم انداز زیبایی به محیط آنجا بخشیده است. سبک استفاده شده در کلیسا گوتیک می باشد.
این کلیسا ها دارای دیوارهای ضخیم و طاق های بسیار گرد می باشند. در این نوع سبک به نورپردازی و ارتفاع آن بیشتر توجه شده است. در این سبک ساخت سنگ های بسیار سنگین مورد استفاده قرار می گیرد.
بالای درب اصلی کلیسا یک پنجره چرخی بسیار بزرگ واقع شده است که این نوع ویژگی از ساخت فرانسویان نشات می گیرد. این پنجره، به پنجره گل رز معروف می باشد که شباهت زیادی به سالن سفره خانه در صومعه بلاپایس دارد.
قسمت های فوقانی دو برج در زمان حمله عثمانی در سال ۱۵۷۱ به قبرس شمالی آسیب زیادی دیده اند. زمانی که ترک های عثمانی کلیسا را از ونیزی ها گرفتند یک مناره به آن اضافه کردند و آن فضا را تبدیل به مسجد کرده اند.
پس از حمله عثمانی ها به کلیسا در این منطقه آن محل تبدیل به مسجد گردید. تصاویر شکل انسان، نقاشی های دیواری، شیشه های رنگی همه نشان دهنده سبگ گوتیک می باشد که در مسجد نمایان می باشد. طاقچه های دو طرف ایوان عکس های قدیسان کتاب مقدس نمایان است.
فضای داخلی مسجد پاشا از فرش های زیبا پوشیده شده است و نمازگذاران همه روزه می توانند از آن فضا استفاده کنند. تالار اصلی مسجد شبستان نام دارد و لوزگان در آن محل تاج گذاری می نمودند.
در سال ۱۵۷۱ مقبره ها جمع آوری و روی کلیه نقاشی های دیوار گچ بری گردید. اما تعداد محدودی از مقبره ها در راهرو شمالی تا کنون باقی مانده است. پیشنهاد ما مطالعه لینک جاهای دیدنی قبرس می باشد.